Egyeztetés az orosz – kínai kereskedelmi, gazdasági és pénzügyi együttműködés új korszakának perspektíváiról

Перспективы торгово-экономического и финансового сотрудничества Китая и России в новую эпоху

2018. július 15-16. között negyedik alkalommal került megrendezésre a „Párbeszéd a gazdaságról” elnevezésű esemény Oroszország és Kína között, mely esemény keretében a résztvevők megvizsgálták az Oroszországi Föderáció és a Kínai Népköztársaság között fennálló kereskedelmi, gazdasági és pénzügyi együttműködés új korszakának lehetőségeit. Az eseményen részt vett és előadást tartott „az eurázsiai integráció stratégiai mátrixa” tárgyában az NTKVI főigazgatója, Alexander Ivanovics Ageev professzor. Az eseményen részt vett továbbá és szintén előadást tartott Mihail Ershov professzor, az NTKVI „Nemzetközi Pénzügyi Rendszer és a Vezető Országok Monetáris Politikája” Központjának igazgatója. Előadását „a világ pénzügyi stabilitásának problémái” tárgyában tartotta.

A Felek megvizsgálták továbbá Oroszország és Kína gazdasági együttműködésének eddig elért eredményeit, meghatározták a jelenleg fennálló nehézségeket és értékelték a kilátásban lévő fejlődési lehetőségeket.

A két napos eseményt követően az orosz és kínai kollégák közös nyilatkozatot adtak ki, „Az orosz-kínai együttműködés kapacitásának növekedése” címén.